Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyatallér sajttal és szalonnával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk és megszárogatjuk, a leveleit lecsipkedjük. Ezeket a felforrósított olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük a keveréket.

2.

A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, továbbá a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

3.

Olajjal kikenünk egy sütőtálcát, és evőkanál segítségével beleadagolunk kis halmokat a burgonyás masszából. Kissé lelapítjuk azokat, és a 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Azután kivesszük, a burgonyatallérokon elrendezzük a baconszeleteket, és további 5 percig sütjük, vagy amíg a szalonna kissé megpirul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss