A megtisztított burgonyákat félbevágjuk, és sós vízben félpuhárafőzzük. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, rádobjuk a kelbimbót, megsózzuk, megborsozzuk, és rányomjuk az egyik gerezd fokhagymát. Roppanósra sütjük, majd kivesszük. A zöldbabbal ugyanezt tesszük.
A felkarikázott kolbászt serpenyőben mindkét oldalról megsütjük, majd félretesszük. A megtisztított lila hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk, és megdinszteljük a kolbászból kisült zsiradékon.
A félpuhára főtt burgonyát leszűrjük, a vágott felével lefelé serpenyőbe tesszük, és készre sütjük egy kevés felforrósított olajon.
Ha minden összetevő elkészült, összeforgatjuk azokat. Összeállítjuk a mártást, és ezzel tálaljuk a burgonyasalátát.
Burgonyasaláta grillezett zöldségekből? Miért ne?! Így fokozhatjuk az ízeket, hiszen a ropogós alapanyagok kevés öntettel egy izgalmas, új ízvilágba röpítenek. - MME