Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás tésztában sült sajtos virsli

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db tojás
  • 3 dkg margarin
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • A töltéshez:
  • 4 db virsli
  • 8 db lapka sajt
  • A panírozáshoz:
  • 8 dkg liszt
  • 1 db felvert tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • A tálaláshoz:
  • ketchup

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, 8 téglalapot vágunk belőle. Mindegyikre teszünk 1-1 lapkasajtot és 1/2 virslit, feltekerjük, a tészta végeit összecsippentjük.

Mindegyik rudacskát lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges zsiradékot.

Ketchuppal kínáljuk. Finom, könnyű vacsora.

Megjegyzés

Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába keverhető szezámmag. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss