Elkészítés: A felkockázott burgonyát kis tálban, kevés vízben, lefedve a mikróban 5 perc alatt megfőztem, leszűrtem, villával összetörtem.
A lisztben elmorzsoltam a vajat, a kihűlt burgonyával és a többi hozzávalóval, valamint a tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrtam. 15 percig letakarva pihentettem.
Vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem vékonyan olajjal, szorosan feltekertem, mint a bejglit, két végét középre hajtottam, a sodrófával kicsit lenyomkodtam, letakarva további 10 percig pihentettem.
Kb. ujjnyi vastagra kinyújtottam, 3,5 cm-es szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe sorakoztattam, tetejét a maradék tojással lekentem, szezámmaggal megszórtam, kb. 1 órát langyos helyen kelesztettem.
A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra (légkeveréssel), és kb. 18-20 perc alatt megsütöttem.
Langyosan tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre