Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-tejfölös pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt volt)
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája + 1 tojásfehérje villával felverve
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2-3 teáskanál só - ízlés szerint
  • Valamint:
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott burgonyát kis tálban, kevés vízben, lefedve a mikróban 5 perc alatt megfőztem, leszűrtem, villával összetörtem.

A lisztben elmorzsoltam a vajat, a kihűlt burgonyával és a többi hozzávalóval, valamint a tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrtam. 15 percig letakarva pihentettem.

Vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem vékonyan olajjal, szorosan feltekertem, mint a bejglit, két végét középre hajtottam, a sodrófával kicsit lenyomkodtam, letakarva további 10 percig pihentettem.

Kb. ujjnyi vastagra kinyújtottam, 3,5 cm-es szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe sorakoztattam, tetejét a maradék tojással lekentem, szezámmaggal megszórtam, kb. 1 órát langyos helyen kelesztettem.

A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra (légkeveréssel), és kb. 18-20 perc alatt megsütöttem.

Langyosan tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss