Elkészítés: A rétestésztához a langyos vízben elkevert tojást, az ecetet, a vajat (zsírt) összekeverjük, és a lisztbe öntjük. Simára dolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, és fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, széleit leszedjük és töltjük.
A töltelékhez a megfőtt burgonyát áttörjük. A vajat, a 4 tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belereszelünk ízlés szerint citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Az egészet összekeverjük.
A kinyújtott tésztát meglocsoljuk vajjal, vagy zsírral, és megtöltjük a töltelékkel. A rétesabrosz segítségével összegöngyölítjük. Tepsi méretre vágjuk, tetejét is megkenjük vajjal vagy szírral.
Zsírozott tepsibe tesszük, és megsütjük. A sütőből kivéve kevés vízzel meglocsoljuk a tetejét, hogy puhuljon a tészta, majd letakarjuk konyharuhával.
Még forron megszórjuk porcukorral, és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre