Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás rakott makaróni

MME MME
4/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk megmossuk, majd összekockázzuk. Egy nagy lábasba felteszünk enyhén sós vizet forrni, majd a burgonyakockákat és a makarónit a forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük, és egy nagy tálban a vajjal összeforgatjuk, és hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, a pertezselymet megmossuk és lecsepegtetjük. Mindkettőt a burgonyás tésztával összeforgatjuk. A tojást, a tejszínt és a sajtot habosra keverjük, sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük, majd a tésztára öntjük. Kivajazzuk a tepsit, és a kész masszát beleöntjük. A sajtszószt elkészítjük, ahogy a tasak hátulján le van írva, majd ha egy kicsit kihűlt, ráöntjük a tészta tetejére, majd reszelt sajtot szórunk rá, és 180 fokon sütjük 30 percig.

Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss