Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Ha a száraz anyag miatt nem áll össze rendesen, öntsünk hozzá még pár csepp langyos tejet, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk.
Amikor jól összegyúrtuk, meleg helyen pihentetjük (kelesztjük) fél órán keresztül, majd 3-4 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
Kikent tepsibe tesszük, ahol még pár percig kelesztjük. A tetejüket a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, hogy szép fényesek legyenek a pogik. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre