Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás palacsinta tejszínes gombával

MME MME
2 2/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A krumplis palacsintához:
  • 10 dkg liszt
  • 50 dkg hámozott burgonya
  • tej
  • 4 tojás
  • 1 dl tejföl
  • A tejszínes gombához:
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag Knorr serpenyős gombás csirke Rafinéria

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott, sós vízben puhára főzött burgonyát áttörjük, majd tejjel, tejföllel pürészerűen elkeverjük, és hagyjuk kihűlni. Lisztet adunk hozzá, aztán egyenként a tojásokat, és szükség szerint tejjel higítva sűrű, de folyékony palacsintatésztává keverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kiolajozott serpenyőben kisütjük.

A margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal fűszerezzük, és addig pároljuk, míg a leve elfő. A gombához hozzákeverjük a Knorr serpenyős gombás csirke Rafinériát és a tejszínt, majd kiforraljuk.

A melegen tartott ropogós palacsintákat tányérokra tesszük, tejszínes gombát kanalazunk rájuk, és petrezselyemmel, paprikacsíkokkal megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss