Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-medvehagymás pogácsa

120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyás-medvehagymás pogácsa tésztájához szétmorzsoljuk a vajat a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a tejföllel, az élesztővel, a vajjal, a sóval és a cukorral. A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.
  2. Közben 7 dkg vajat az aprított medvehagymával habosra keverünk.
  3. A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert vajas-hagymás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.
  4. Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
  5. Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Tipp: a fagyasztott medvehagyma kevés kiengedett levét öntsük le, mielőtt a vajjal összekevernénk! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek