hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-mazsolás muffin

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük héjában körül-belül 25 perc alatt, majd hideg vízzel leöntjük és meghámozzuk. Még forrón burgonyanyomón átnyomjuk.
  2. A puha vajat a kétféle cukorral és a narancshéjjal krémesre keverjük. Belevegyítjük az áttört krumplit, és egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját.
  3. Végül belekeverjük a mazsolát és a mandulával, sütőporral, fahéjjal elvegyített lisztet.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk.
  5. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit a papírformákkal kibéleljük. Elosztjuk benne a tésztát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  6. A muffinokat kihűtjük. A porcukrot a narancslével simára keverjük, és a mázzal a muffinokat megkenjük. Kandírozott naranccsal díszítjük, majd száradni hagyjuk.

Megjegyzés

Hozzávalók: 12 darabhoz értendőek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss