A burgonyát megfőzzük héjában körül-belül 25 perc alatt, majd hideg vízzel leöntjük és meghámozzuk. Még forrón burgonyanyomón átnyomjuk.
A puha vajat a kétféle cukorral és a narancshéjjal krémesre keverjük. Belevegyítjük az áttört krumplit, és egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját.
Végül belekeverjük a mazsolát és a mandulával, sütőporral, fahéjjal elvegyített lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk.
Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit a papírformákkal kibéleljük. Elosztjuk benne a tésztát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A muffinokat kihűtjük. A porcukrot a narancslével simára keverjük, és a mázzal a muffinokat megkenjük. Kandírozott naranccsal díszítjük, majd száradni hagyjuk.