Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás lángos tejföllel és sajttal

60 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg főtt burgonya összetörve
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • cukor
  • olaj
  • Valamint:
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és 1 kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.

A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, a sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edényben langyos helyre, takard le, s hagyd megkelni.

Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni.

Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.

Ízlés szerint kínáld tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss