Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás gratin

MME MME
4/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A póréhagyma fehér részét négyfelé vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és fél cm vastagságú karikákra vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A burgonyát bő sós vízben a forrástól számítva 10 percig főzzük. Szűrőkanálban lecsepegtetjük és ugyanebben a vízben, ugyanennyi ideig főzzük a póréhagymát is. Téglalap formájú tűzálló tálat kikenünk kevés olajjal. Az alját befedjük a burgonyaszeletekkel, a tetején egy rétegben sorba rendezzük a pórédarabokat. A sajtot a besamelbe (vajon kevés lisztet pirítunk, felöntjük 2 dl tejjel, kiforraljuk-besűrítjük, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük), keverjük, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségekre. Lefedjük alufóliával, 15 percig sütjük, majd azt eltávolítjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss