Burgonyás füstölt makréla saláta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • burgonya
  • lilahagyma
  • újhagyma
  • gyöngyhagyma
  • makréla halfilé
  • csemegeuborka
  • kapribogyó
  • olajbogyó
  • kápia paprika
  • szárított saláta fűszerkeverék
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet
  • fehérborecet
  • fehérbors
  • mustár
  • méz
  • salátalevelek
  • tojás
  • paradicsom
  • kapor
  • pirítós kenyér

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, hűtjük, meghámozzuk.

Egy salátástálba szeleteljük a hagymákat, a kihűlt burgonyát, az uborkát, a paprikát, az olajbogyót és a gyöngyhagymát, meghintjük fűszerkeverékkel (szeletelés közben picit sózzuk a hagymát és a burgonyát).

A hal bőrét lehúzzuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk, daraboljuk, a salátához adjuk.

Kikeverjük a mártást, a salátával összeforgatjuk, tálalásig néhány órát hűvös helyen érleljük.

Tálaláskor salátalevelekre szedhetjük, díszíthetjük tojással, paradicsommal, kaporral, és pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss