Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-csirkés rakott karfiol

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szép fej karfiol
  • 6-7 db burgonya
  • olaj
  • A besamelhez:
  • 3-4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • A raguhoz:
  • 50 dkg csirkemell
  • olaj
  • 1-1 db piros, zöld és sárga paprika
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A rakott karfiol tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.

Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A ragut elkészítjük: a csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket.
Készre sütjük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.

A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűlt, belekeverjük a 2 db tojást, majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük.

A sütés vége felé rászórjuk a sajtot, és készre sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, sokkal finomabb, mintha főzzük a karfiolt és a burgonyát.
A vegásak készítsék hús nélkül, úgy is nagyon finom.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss