Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-csirkés rakott karfiol

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.

Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A ragut elkészítjük: a csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket.
Készre sütjük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.

A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűlt, belekeverjük a 2 db tojást, majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük.

A sütés vége felé rászórjuk a sajtot, és készre sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, sokkal finomabb, mintha főzzük a karfiolt és a burgonyát.
A vegásak készítsék hús nélkül, úgy is nagyon finom.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss