Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás brownie

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Hámozzuk meg a krumplikat, főzzük meg, törjük össze, végül vegyünk belőle egy bögrényit. Takarjuk le és tegyük félre.

Kenjünk ki és lisztezzünk meg egy nagyobb tűzálló formát. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a kakaóport. Egy másik tálban keverjük ki a margarint a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük még egy percig. Ezután keverjük össze a vaníliát és az írót.

Váltakozva adjuk a tojássárgás masszához az írót és a lisztes keveréket, az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a mazsolákat, a diót és a mogyorót. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, majd ezt is óvatosan keverjük bele a masszába.

Az egészet öntsük a formába, és süssük 1 órán keresztül, tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Itt, Chilében ettem ilyet először egy burgonya fesztiválon, ahol minden étel burgonyából készült, így a brownie is. - Syyskuu

Ezek is érdekelhetnek

Friss