Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, földaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük; de a levét megőrizzük. A puha burgonyát összetörjük, és a fele vajjal, a tejföllel meg egy kevés főzőlével pürévé keverjük, majd lefödve melegen tartjuk. A maradék főzőlevet elfelezzük, külön-külön tűzre tesszük, és az egyikben a parajt, a másikban a borsót főzzük meg. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a maradék vajon üvegesre sütjük. A burgonyapürét három részre osztjuk. Az elsőbe a sült hagymát, míg a másodikba a leszűrt puha zöldborsót keverjük. A harmadikba a leszűrt és fölaprított paraj kerül. Tálaláskor mindhárom püréből egy-egy evőkanálnyit a tányérokra halmozunk. Fűszeres pecsenyelével megöntözve különösen finom.
Elkészítési idő: 50 perc
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre