Burgonyapuffancs kelkáposztával

45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát. Kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Megisztítjuk a kelkáposztát, és kivágjuk a torzsáját. Felcsíkozzuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Nagy lángon rövid ideig pirítjuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és fedő alatt puhára pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal.
  2. Megisztítjuk meg és felaprítjuk a hagymát, majd üvegesre pároljuk 1 ek olajon.
  3. Összeörjük a burgonyát, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojásokat, a lisztet és a túrót, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszából 8 darab lapos pogácsát formázunk.
  4. Felforrósítjuk az olajat, és közepes lángon aranybarnára sütjük a puffancsokat. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot, majd a párolt kelkáposztával és tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss