A burgonyát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük. Felforrósítunk 2 ek napraforgóolajat, és megpirítjuk rajta a lisztet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A répát és a zellert megpirítjuk 2 ek napraforgóolajon. Meghintjük az őrölt köménnyel, hozzáadjuk a hagymát, és további 5 percig pirítjuk együtt. Felöntjük a húslevesalaplével, és hozzáadjuk a burgonyát, a fokhagymát, valamint a gombát. Megsózzuk, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig főzzük.
A rántást néhány evőkanál levessel simára keverjük, majd besűrítjük vele az egészet. További 20 percig főzzük, sózzuk és borsozzuk, végül majoránnával ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!