Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyaleves gombával

default user icon
MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A burgonyát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük. Felforrósítunk 2 ek napraforgóolajat, és megpirítjuk rajta a lisztet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2.

A répát és a zellert megpirítjuk 2 ek napraforgóolajon. Meghintjük az őrölt köménnyel, hozzáadjuk a hagymát, és további 5 percig pirítjuk együtt. Felöntjük a húslevesalaplével, és hozzáadjuk a burgonyát, a fokhagymát, valamint a gombát. Megsózzuk, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig főzzük.

3.

A rántást néhány evőkanál levessel simára keverjük, majd besűrítjük vele az egészet. További 20 percig főzzük, sózzuk és borsozzuk, végül majoránnával ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss