Megtisztitjuk a zöldségeket. Egy nagy fazék aljára kevés olajat teszünk, majd beletesszük a feldarabolt sárgarépát és fehér répát, a reszelt vöröshagymát, az egész paradicsomot és a cikkekre vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt (én a bőrét meleg víz alatt mindig eltávolítom).
Kicsit megpirítjuk őket az olajon, majd felengedjük hideg vizzel kb. a fazék 3/4 részéig. Ezután izesitjük sóval, borssal, őrölt majoránnával, őrölt köménnyel, babérlevéllel. Magasabb hőfokon főzni kezdjük. Amikor már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát, valamint ízlés szerint egy kevés Piros Aranyat.
Közben elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasba 1,5 evőkanál zsírt teszünk, egy kevés étolajat öntünk hozzá, majd elkezdjük forrósitani. Közben hozzáadjuk a lisztet is és közepes lángon folyamatosan kevergetjük. Amikor már pirul, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az 1 fej lereszelt fokhagymát, valamint a pirospaprikát.
Amikor a levesünkben a krumpli is már félig megfőtt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a rántást, és lassú tűzön még pár percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!