Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, robotgép segítségével lereszeljük a hagymával együtt. Természetesen lehet kézzel is, de a géppel egyenletesebb állagú lesz. A reszeléket külön tálba tesszük, és a gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük.
A reszelt burgonyát a levétől kinyomkodjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, valamint az apróra vágott kolbászt. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és lassan elkeverjük.
Felforrósítjuk az olajat egy lapos edényben, pl. palacsintasütőben, és a masszából annyit teszünk bele, hogy vékony lepényt lapíthassunk az edénybe. Hamarabb megsül, ha evőkanállal szaggatjuk az olajba a masszát, jól szétlapítjuk, s mindkét oldalát aranybarnára-pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk tejföllel, ketchuppal, pizzakrémmel stb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre