Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyalepényke (tócsni)

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, robotgép segítségével lereszeljük a hagymával együtt. Természetesen lehet kézzel is, de a géppel egyenletesebb állagú lesz. A reszeléket külön tálba tesszük, és a gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük.

A reszelt burgonyát a levétől kinyomkodjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, valamint az apróra vágott kolbászt. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és lassan elkeverjük.

Felforrósítjuk az olajat egy lapos edényben, pl. palacsintasütőben, és a masszából annyit teszünk bele, hogy vékony lepényt lapíthassunk az edénybe. Hamarabb megsül, ha evőkanállal szaggatjuk az olajba a masszát, jól szétlapítjuk, s mindkét oldalát aranybarnára-pirosra sütjük.

Fogyaszthatjuk tejföllel, ketchuppal, pizzakrémmel stb.

Megjegyzés

Készítés közben derül ki, hogy megfelelő-e az állaga, én ekkor adtam hozzá a második tojást, ez segít a sütésnél egyben tartani a masszát. - balazsjoska

Ezek is érdekelhetnek