Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrokett

MME MME
3.7/5
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk, forrón átpasszírozzuk. Amikor hideg, belekeverjük a tojássárgájákat, megsózzuk, hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a szerecsendiót, végül jól összegyúrjuk.
  2. Az 5 cm hosszú, 2 cm átmérőjű alakra formált kroketteket panírozzuk a lisztben, a tojásfehérjében és a zsemlemorzsában, majd forró olajban kisütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss