A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és együtt pirítjuk néhány percig. Azután felöntjük 1,5 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
Megsózzuk, megborsozzuk a levest, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a felkarikázott virslit, és ismét felforraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejföl 1/3-át, és tányérokba adagoljuk. A megmaradt tejföllel, néhány levél bazsalikommal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
A bársonyosan krémes levest a virslikarikák teszik még ízletesebbé, a frissen őrölt bors pedig kellemesen fűszeressé varázsolja.
Az íze tökéletes, - aki fél attól, hogy nagyon erős krumpli íze van, ne tegye, mert bármilyen meglepő is, a kész levesnek nincs krumpli íze. A virsli mellé tehetünk krutont, levesgyöngyöt de tésztát is. Érdemes kipróbálni pirított baconnel is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!