A burgonyakrémleves elkészítéséhez egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat. Tegyük rá a felkockázott szalonnát, lassú tűzön olvasszuk ki a zsírját. Tegyük rá a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, kezdjük el párolni. Amikor már szétesett karikáira a hagyma, adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott burgonyát, kevergetve pirítsuk meg. Húzzuk le a tűzről, forgassuk hozzá a fűszerpaprikát, majd tegyük vissza a lábast a tűzre.
Öntsük fel az alaplével, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd forraljuk fel.
Vegyük vissza a lángot a leves alatt, és főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel törjük krémesre. 1 merőkanálnyi lével keverjük simára a tejszínt, csorgassuk a leveshez, és forraljunk még egyet rajta.
Egy nagyobb serpenyőt kenjünk ki az olajjal, és hevítsük fel. Helyezzük bele a baconcsíkokat, és egyszer megfordítva süssük ropogósra. Szedjük konyhai papírtörlőre.
A levest tálaljuk forrón, a sült baconnel és aprított snidlinggel megszórva.