Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrémleves póréval

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és felkockázzuk. A pórékat megtisztítjuk, és az egyiket felkarikázzuk, a másikat pedig felcsíkozzuk.

2.

A vajat felforrósítjuk 2 evőkanál olajjal együtt, és kissé megpirítjuk rajta a pórékarikákat és a krumplikockákat. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul.

3.

A megmaradt olajon megpirítjuk a pórécsíkokat. A levest botmixerrel pürésítjük, és 4 db mélytányérba merjük. Belemorzsolunk egy kevés kecskesajtot, és megszórjuk a pirított pórécsíkokkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval megszórva kínálhatjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss