Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrémleves pirított gombával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldségeket feldaraboljuk, a burgonyát kockákra vágjuk.  
  2. Fazékban felhevítünk 2 ek olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a burgonyát, majd együtt pirítjuk egy rövid ideig. A babérlevéllel, a leöblített majoránna lecsipkedett leveleivel, valamint sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük az alaplével és felforraljuk, majd fedő alatt, közepes tűzön főzzük kb. 25 percig.
  3. Ezalatt a letisztogatott csiperkéket felszeleteljük. A maradék olajat a vajjal együtt serpenyőben felhevítjük, és kevergetve megpirítjuk rajta a gombát.
  4. A reszelt sajtot a tejfölbe szórjuk és jól elkeverjük.
  5. A babérlevelet kiszedjük a fazékból. A burgonyát és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, akkor egy kevés alaplével hígíthatjuk. A felforrósított krémlevest a sajtos tejföllel dúsítjuk, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül tányérokba merjük, adagonként elosztjuk rajta a feltétet, és tetszés szerint zöldfűszerrel díszítjük. 

Megjegyzés

Vegyél hozzá 7 dkg olajban eltett szárított paradicsomot is. Csepegtesd le, és a felfogott olaján párold meg a zöldségeket, valamint a gombát. A vékony csíkokra metélt paradicsomot együtt piríthatod a gombával, így színesebb és ízesebb lesz a feltét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss