Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és vajon megdinszteljük.
Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen, löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet. Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel. Őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Puhára főzzük.
Ha puha, hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel krémesítjük. Ha krémes, visszatesszük a tűzre, és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van időnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelő állagra hígítani.
Levesgyönggyel vagy pirított bacondarabokkal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre