Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyafőzelék pulykapörkölttel

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A főzelékhez:
  • 1 kg burgonya
  • kevés olaj
  • bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • A pörkölthöz:
  • 1 kg pulykacomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany (lehet csipős is)
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • olaj vagy zsír

Elkészítés

Elkészítés: A pörkölthöz a húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

A főzelékhez a burgonyát vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, pici pirospaprikával ízesitjük. Ha megpuhult, a rántás is elkészítjük: a forró olajon kb. 2-3 marék lisztet zsemlebarnára pirítunk, hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd óvatosan, lassú keverés mellett a burgonyához adjuk. Újra felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd a pörkölttel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss