Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyafőzelék kolbászgolyócskákkal

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, megmossuk.
  2. Lábasba téve felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sózzuk, hozzáadjuk a leves kockát.
  3. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, majd a félig megfőtt burgonyához adjuk, babérlevéllel ízesitjük.
  4. Takarékra vesszük a hőfokot, a főzeléket készre főzzük.
  5. Három darab kolbászt kisütünk, majd a maradék egyből kinyomjuuk a tölteléket, és kis golyókat formálunk. Majd a többi kolbász zsírjában kisütjük.
  6. Tálaláskor ecettel ízesítjük, vagy tejföllel és kolbász zsírral meglocsoljuk.

KRUMPLIGOMBÓC SÓSKAMÁRTÁSSAL >>>

ZSENGE TÖKFŐZELÉK >>> 

Ezek is érdekelhetnek