A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, és villával megszurkáljuk. A sütő középső sínjén sütjük kb. 1 óra 20 percig, majd kivesszük és félbevágjuk. A fél burgonyákat tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük, és a közepükön sekély mélyedést készítünk.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel és elosztjuk a mélyedésekben. Ezután a burgonyákat a forró sütőben vagy grill alatt sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad és hólyagokat vet. Ekkor megszórjuk tengeri sóval és borssal, majd azonnal tálaljuk.
Az ételt George Gordon Byron (1788–1824) angol költőről nevezték el. A romantika legnagyobb hatású poétája szigorú diétával sanyargatta magát, de a burgonyáról nem tudott lemondani. - MME
A burgonyára olvasztott sajtot tetszés szerint megszórhatod aprított zöldfűszerrel.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!