Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bunyevác pulyka birsalmával

MME MME
2 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykát a sütés előtti este bedörzsöljük sóval, borssal és ételízesítővel, majd állni hagyjuk, hogy a só másnapig jól átjárja.
Sütés előtt megmossuk, magházától megszabadítjuk és feldaraboljuk a birsalmákat. A pulyka belsejébe töltjük a birsalma felét, majd a pulykát egy nagyobb római tálba vagy kacsasütő tálba tesszük, mellé dobjuk a maradék feldarabolt birsalmát, és aláöntünk egy kis vizet. 200 fokon sütjük a pulykát, amíg át nem sül, majd a végén leemeljük a fedőt, hogy szép pirosra süljön a bőre is. Köretnek rizst és a kisült birsalmát adjuk hozzá.

Megjegyzés

Ínyencek a kisült birsalmából mártást készíthetnek, mégpedig úgy, hogy a kisült birsalmát leturmixolják egy kis sült alaplével és egy kis főzőtejszínnel. Egy csipet fahéjjal és szerecsendióval pikánsabbá tehető a mártás. - MME

Ezek is érdekelhetnek