Elkészítés: A pulykát a sütés előtti este bedörzsöljük sóval, borssal és ételízesítővel, majd állni hagyjuk, hogy a só másnapig jól átjárja.
Sütés előtt megmossuk, magházától megszabadítjuk és feldaraboljuk a birsalmákat. A pulyka belsejébe töltjük a birsalma felét, majd a pulykát egy nagyobb római tálba vagy kacsasütő tálba tesszük, mellé dobjuk a maradék feldarabolt birsalmát, és aláöntünk egy kis vizet. 200 fokon sütjük a pulykát, amíg át nem sül, majd a végén leemeljük a fedőt, hogy szép pirosra süljön a bőre is. Köretnek rizst és a kisült birsalmát adjuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre