Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás-rumos alma téli estékre

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és minimum 1 ujjnyi széles karikákra vagy szeletekre vágjuk (ezt még a tv előtt is elkészíthetjük). Egy kevés vaníliás cukorral megszórjuk és rummal meglocsoljuk. Állni hagyjuk addig, amíg a palacsintatésztát kikeverjük

Lisztből, tojásból, vízből, 1 kiskanál cukorból + a maradék vaníliás cukorból, csipet sóból, 1 kanál olajból és fél tasak sütőpor hozzáadásával sűrű, tényleg sűrű palacsintatésztát keverünk. Sajnos nem tudok arányokat mondani, csak a tojást, mert abból kettőt raktam, a többi adalékot csak úgy érzésre, míg megfelelő tésztát kaptam. Elég sok kell, mert az a jó, ha az almára megpróbáljuk jó vastagon felvarázsolni a masszát.

Felforrósítjuk az olajat, és az almaszeleteket a palacsintatésztában jól-jól megforgatjuk, ezután forró olajban készre sütjük. Nem kell sok idő. Itatóspapírra szedjük, vaníliás porcukorral meghintjük. Tálalhatjuk is, mert frissen, enyhén melegen a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek