A karajt kicsontozzuk. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítjük, fedő slatt megfőzzük. A húst a levesből kivesszük, a levet leszűrjük és külön fogyasztjuk. A húst kihűtjük, felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a tejszínnel, sörrel, liszttel kikeverjük. Vegetával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártjuk bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Friss vegyes salátával körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre