Elkészítés: A halszeleteket a kifacsart citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig állni hagyjuk, majd kb. kétujjnyi ferde szeletekre vágjuk.
A tojások sárgáját összekeverjük a gyömbérrel, pici sóval és annyi liszttel, hogy erősebb galuskatésztát kapjunk. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a lisztes tojássárgájához keverjük. Ha a tészta lágy, adjunk még lisztet hozzá.
Az olajat egy serpenyőben fölforrósítjuk. A halszeleteket belemártjuk lisztbe, majd a tojásos keverékbe, és az olajban aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel és petrezselymes tartármártással kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre