Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás halfilé

MME MME
1
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket a kifacsart citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig állni hagyjuk, majd kb. kétujjnyi ferde szeletekre vágjuk.

A tojások sárgáját összekeverjük a gyömbérrel, pici sóval és annyi liszttel, hogy erősebb galuskatésztát kapjunk. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a lisztes tojássárgájához keverjük. Ha a tészta lágy, adjunk még lisztet hozzá.

Az olajat egy serpenyőben fölforrósítjuk. A halszeleteket belemártjuk lisztbe, majd a tojásos keverékbe, és az olajban aranybarnára sütjük.

Párolt rizzsel és petrezselymes tartármártással kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss