Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás hagymakarikák édes-csípős mártogatóssal

4/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • ételízesítő vagy fűszerek
  • kicsi tej
  • olaj
  • A mártogatóshoz:
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát ujjnyi szeletekre vágjuk, karikákra bontogatjuk.

Összeállítjuk a sűrű palacsintatésztát a lisztből, a tojásból és a fűszerekből, annyi tejjel hígítjuk, hogy nagyon sűrű, tejföl sűrűségű legyen (sörrel is lehet).

Megforgatjuk a hagymákat a tésztában, majd forró olajban sütjük. Papírtörlőn hagyjuk pár percet lecsöpögni, hogy ne legyen túl olajos.

A mártogatóshoz összekeverjük a mustárokat a mézzel. Ebbe mártjuk falatonként a hagymát.

Ezek is érdekelhetnek