Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás gombóc

MME MME
2 4.8/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál apróra vágott vagy szárított zöldfűszer-levél, ízlés szerint
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, leszűrjük, majd dupla mennyiségű sós vízben felforraljuk. Lassú tűzön, lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
Elkészítés: A rizshez adjuk a tojást, és jól összekeverjük. Ha a massza túl híg lenne, zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Negyedóráig állni hagyjuk. A rizsmasszából vizes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, ezeket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azaz bundázzuk. Bő olajat forrósítunk, majd 3-4 perc alatt szép arany barnára sütjük benne a gombócokat. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag: 657 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek