Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás gombás-túrós karaj rösztiburgonyával

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés rövidkaraj (kb. 10 vékony szelet vagy 5 vastagabb)
  • 25 dkg bacon (kockázva)
  • 1 nagy fej vöröshagyma (kockázva)
  • 15 dkg gomba (darabolva)
  • bors
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 bögre finomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A rösztiburgonyához:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 4 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A bacont egy serpenyőben odatesszük pirulni, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Mikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sót, borsot, és pirítjuk még egy darabig.
Miután kihűlt, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a túrót. Félretesszük.

Ha vastagabb szelet húsunk van, akkor zsebet vágunk bele, ha nem, akkor kiklopfoljuk, és kettőt egymásra teszünk. Megsózzuk, majd megtöltjük a túrós keverékkel.

Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha 2 szelet hússal csináljuk, akkor érdemes hústűvel összefogatni legalább 2 oldalon.
Bő, forró olajban kisütjük.

A rösztiburgonyához a burgonyát meghámozzuk, majd egészben félig megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a fokhagymát, borsot és ételízesítőt, jól összekeverjük. A masszából pogácsákat formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A hússal tálaljuk, salátát kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek