Elkészítés: A bacont egy serpenyőben odatesszük pirulni, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Mikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sót, borsot, és pirítjuk még egy darabig.
Miután kihűlt, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a túrót. Félretesszük.
Ha vastagabb szelet húsunk van, akkor zsebet vágunk bele, ha nem, akkor kiklopfoljuk, és kettőt egymásra teszünk. Megsózzuk, majd megtöltjük a túrós keverékkel.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha 2 szelet hússal csináljuk, akkor érdemes hústűvel összefogatni legalább 2 oldalon.
Bő, forró olajban kisütjük.
A rösztiburgonyához a burgonyát meghámozzuk, majd egészben félig megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a fokhagymát, borsot és ételízesítőt, jól összekeverjük. A masszából pogácsákat formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A hússal tálaljuk, salátát kínálunk hozzá.