Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundás fogasfilé fűszeres wokzöldségekkel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyömbért, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A chilit apró karikákra vágjuk. A gombákaz aprítjuk, ha szükséges. A paprikát elnegyedeljük, kimagozzuk, finom csíkokra vágjuk. A padlizsánt megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a kínai kelt vékonyan felcsíkozzuk. A cukorborsót egészben használjuk.

3 evőkanál olajat egy wok-ban nagyon melegre felhevítünk. A hagymát, a gombákat, a paprikát, a padlizsánt és a cukorborsót magas láng mellett, alkalmanként kavarás mellett 2-3 percig sütjük. A maradék olajat hozzáadjuk. A chilit, a fokhagymát, a gyömbért és a kínai kelt is hozzáadjuk, és 2 percig együtt sütjük. Szójaszósszal és alaplével felöntjük, jól átforgatjuk, majd a kevés hideg vízben feloldott keményítővel kicsit megkötjük.

A fogasfiléket egy papírtörlőkendővel megszárítjuk, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A habosított tojásfehérjét a liszttel összeforgatjuk, picit sózzuk, majd a halcsíkok a masszába mártjuk, hogy jól bevonja. Forró olajba csúsztatjuk a halcsíkokat, és 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. A halat az olajból kivesszük, konyhai törlőkendőn lecsöpögtetjük, és a wokzöldségekkel szervírozzuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss