Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bulgur-koch

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg bulgur (sárga)
  • 1 liter 3,6 %-os tej
  • 5 normál tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5-6 dkg (durum vagy egyéb) liszt
  • kb. 15 dkg nádcukor - ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint
  • csipet só
  • A tepsi kenéshez:
  • zsiradék
  • morzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tejet rozsdamentes vastag aljú edénybe öntöttem, amikor forrt, beleöntöttem a bulgurt. Csipet sóval, vajjal, citromhéjjal takarékon, néha megkevergetve puhára főztem, hideg vizes fürdőben kicsit hűtöttem, közben elkevertem benne a lisztet.

A sütőt 200 fokra kapcsoltam, a tepsit kikentem.

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgáját kikevertem a cukrokkal, majd a kissé kihűlt bulgurt belekevertem a mazsolával. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá vertem, és 2 részletben a tojásos bulgurhoz kevertem.

Közepes tepsibe öntöttem, addig sütöttem, ameddig a teteje pirosodni kezdett, kb. 35-40 percig.

Lekvárral, édes mártásokkal vagy csak önmagában fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

A liszt azért került bele, mert a bulgurnak nincs keményítő tartalma, mint a rizsnek, és tartottam attól, hogy esetleg nem áll össze a sütés során, és a szeletelésnél szétesik.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss