Az élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, és egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával, a liszttel, sóval, olvasztott vajjal, a maradék tejjel és cukkoral összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktákat. Előmelegített sütőben, 180 C-on alsó-felső sütés programon kb. 40 perc alatt, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.