Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bukta szilvalekvárral

75 perc
bonyolult
átlagos
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztához összekeverjük az elmorzsolt élesztőt 1 teáskanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és 2 evőkanál langyos tejjel, majd a keveréket felfuttatjuk. Tálba tesszük a megmaradt lisztet, cukrot és 1 csipet sót. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a felfuttatott, élesztős keveréket és a megmaradt tejet. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük.

2.

A tésztát 15 egyenlő részre osztjuk. Mindet kissé kilapítjuk, majd a tésztakörökön elosztjuk a szilvalekvárt. Végül a töltelékre hajtjuk a tésztaszéleket.

3.

A töltött buktákat kivajazott tepsibe tesszük, majd kevés olvasztott vajjal átkenjük mindet. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss