Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bukta-kígyó

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felmelegítjük, belekeverjük az élesztőt. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojásokat, majd a tejes élesztőt, végül a lisztet. Ha szükséges, még lisztet adunk hozzá, és lágy tésztává alaposan kigyúrjuk. Fél órát pihentetjük.

Átdolgozzuk, pingpong-labda nagyságú gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe kígyó alakban felrakjuk. Fél órát kelesztjük meleg helyen, majd tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Langyosra hűtve kínáljuk, díszítésként gyümölcsdarabokat szúrhatunk a kis buktákba.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek