Elkészítés: A szarvascombot csíkokra vágom, beleteszem egy jénai tálba, fűszerezem tört korianderrel, kakukkfűvel, borókabogyóval és rozmaringgal. Ráöntök annyi olívaolajt, ami éppen ellepi, alufóliával szorosan lefedem, 2-3 napra hűtőbe teszem. A csirkemájat felkockázom, szintén tálba teszem, majoránnával elkeverem, felöntöm annyi olajjal, ami ellepi, fóliával ezt is lezárom, szintén a hűtőbe teszem.
Amikor eljött a készítés napja, a húst és a májat egyaránt lecsepegtetem, az olajat leszűröm, elteszem zárható üvegbe, következő pácoláskor újra hasznát veszem. A szalonnát felkockázom, a hagymát apróra vágom, a gombát szeletelem.
Felmelegített olajon megpirítom a szalonnát, beledobom a hagymát, sózom, hogy levet eresszen, megpárolom. Mehet rá a hús, sózom, borsozom, így pirítom tovább, ha kezd lekapni, aláöntök egy kis vizet. Lassú tűzön főzöm, az elfővő vizet mindig pótolom.
Amikor a hús már puha, mehet bele a máj és a gomba, ha ők is jók, ráadásként hozzáadom a zöldborsót és a vajbabot. Végül ízesítem a vörösborral és a konyakkal, összeforralom.
Köretként burgonya krokettet vagy hasábburgonyát adok mellé. Vékonyra karikázott hegyes zöldpaprikával, paradicsommal díszítve tálalom, olívaolajos paradicsomsaláta illik hozzá leginkább.