Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bújtatott pörkölt II.

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst vagy a csirkét felkockázzuk, és a megszokott módon pörköltet készítünk belőle.

A megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük. Még melegen a vajat és a tejet hozzárakjuk, jól kikeverjük, megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzá keverjük a tojást.

Egy tűzálló tálba rakjuk a krumplipüré felét. Ráöntjük a zsírjára pirított pörköltöt, és befedjük a megmaradt burgonyapürével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, de aki nem szereti, ezt el is hagyhatja.

Forró sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss