A palacsintákat kiterítjük, megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
A lekvárt kevés vízzel hígítva felforraljuk, belekeverjük a pálinka harmadát, kanállal a palacsintákra öntjük, melyeket négyrét hajtunk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük. Sütőben 180-200 fokon hirtelen átforrósítjuk.
Párosával tálaljuk, a megmaradt pálinka felét a forró palacsintákra locsoljuk és meggyújtjuk.
Az eredeti Bugaci palacsinta recept a harmadba, negyedbe hajtott palacsintákra teszi (önti) a pálinkás, lekváros öntetet, de nekem jobban tetszik az én verzióm, pláne, ha kevés darált diót is teszünk a palacsintákba!
Próbáljátok ki, érdemes! Finom ízlelést, Nani. - Nanasnani
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!