Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bugaci palacsinta

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintákat kiterítjük, megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
  2. A lekvárt kevés vízzel hígítva felforraljuk, belekeverjük a pálinka harmadát, kanállal a palacsintákra öntjük, melyeket négyrét hajtunk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük. Sütőben 180-200 fokon hirtelen átforrósítjuk.
  3. Párosával tálaljuk, a megmaradt pálinka felét a forró palacsintákra locsoljuk és meggyújtjuk.

Megjegyzés

Az eredeti Bugaci palacsinta recept a harmadba, negyedbe hajtott palacsintákra teszi (önti) a pálinkás, lekváros öntetet, de nekem jobban tetszik az én verzióm, pláne, ha kevés darált diót is teszünk a palacsintákba!

Próbáljátok ki, érdemes! Finom ízlelést, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek