Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Buffalo csirkeszárny

MME MME
1 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 adaghoz:
  • 72 dkg csirkeszárny
  • A marinádhoz:
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma finomra aprítva vagy 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál finomra aprított friss gyömbér
  • 2 evőkanál limette-lé (friss zöld citrom)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 kávéskanál Sambal Olek (vagy csípős szósz, Erős Pista)
  • A mártáshoz:
  • 12,5 dkg márvány sajt
  • 2,4 dl majonéz
  • fél kávéskanál frissen őrölt feketebors

Elkészítés

1. A marinád: A vaj felét olvassza meg egy kis serpenyőben közepes hőfokon, adja hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsa 2-3 percig, vagy amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a limette-levet, a szójaszószt és a Sambal Oleket, majd az egészet forralja fel. Végül adja hozzá a maradék vajat, és keverje, amíg el nem olvad. Szobahőmérsékleten hagyja kihűlni.
2. Alaposan öblítse le a csirkeszárnyakat hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel törölje szárazra. Helyezze a szárnyakat egy tálba, és öntse rá a marinádot, majd forgassa meg benne. Fedje le folpakkal, és kb. 3 órára helyezze hűtőszekrénybe.
3. A mártás: Villával nyomja szét a sajtot egy közepes tálban, adja hozzá a majonézt és a borsot, és keverje össze. Folpakkal takarja le, és rövid időre helyezze a hűtőszekrénybe.
4. Vegye ki a csirkeszárnyat a hűtőből, és öntse le róla a marinádot. Grillezze direkt módszerrel, magas hőfokon kb. 4 percig, félidőben fordítsa meg.
5. Tálaláshoz helyezze a mártással teli tálat egy nagyobb tányér közepére, és rendezze köré a csirkeszárnyakat.

Előkészítési idő: 25 perc + 3 óra marinálás
Grillezési idő: 4 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss