Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budino al cioccolato (Csokoládépuding)

MME MME
1 4.2/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók (6 személyre):
  • 22 dkg túró,
  • 4 tojássárgája,
  • 7 dkg porcukor,
  • 2 evőkanál kávépor,
  • 17 dkg színcsokoládé,
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg reszelt csokoládé,
  • kávészemek

Elkészítés

Elkészítés: A négy tojássárgájából a cukor hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a túrót, a forró vízben feloldott kávéport és a megolvasztott csokoládét. Amikor az egész masszát simára kevertük, óvatosan hozzávegyítjük a felvert tejszínhabot, s jól összedolgozzuk. Hat talpas pohárba kanalazzuk, vagy üvegtálon elrendezzük, és három-négy órára behűtjük. Reszelt csokoládéval és kávészemekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss