Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a gusztustalan budapesti horrorpékséget záratta be a Nébih!

default user icon
MME
Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti, 3. kerületi, a Mátyás király úton működő pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Súlyos élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti pékség működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A helyszíni ellenőrzés során csaknem 60 kg lejárt, illetve nem nyomon követhető élelmiszer alapanyagot is kivontak a forgalomból a hatóság szakemberei.

A Budapest 3. kerületében, a Mátyás király úton működő sütőüzemben 7 lejárt minőségmegőrzési idejű és 3 jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer alapanyag forgalomból való kivonását és felhasználásának megtiltását rendelte el a NÉBIH.

A pékségben a higiéniai körülmények sem voltak megfelelőek. A sütőüzem gazdasági folyosóján hiányos, az áruszállító kocsik vonalában a téglákig lekopott vakolattal, a technológiai helyiségekben töredezett, rosszul takarítható csempepadozattal szembesültek az ellenőrök.

Az eszközök, gépek, berendezések rozsdásak és mocskosak voltak, a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó például a terméket is szennyezte. A dagasztó-sütő helyiség pergő mennyezete a készáru minőségét veszélyeztette, az ugyanitt található mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz. A technológiai helyiségek kézmosói nem voltak felszerelve a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközökkel.

Az egység több helyiségében penész és pókháló fedte a falakat, illetve a padozatot, melynek alapos takarítását az ott tárolt használaton kívüli, fölösleges eszközök miatt nem lehetett megoldani. Az adalékanyag raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarokat, illetve rágcsáló ürüléket és egereket láttak az ellenőrök.

Tovább növelte a szabályszegések számát, hogy a bemutatott gyártmánylapokat nem aktualizálták az időközben történt élelmiszerkönyvi változásoknak megfelelően, valamint a HACCP dokumentációhoz tartozó napi ellenőrzési lapokat sem vezették már egy hónapja. A sütőüzemben valamennyi dolgozójának lejárt az egészségügyi kiskönyve.

A súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt a NÉBIH azonnal hatállyal elrendelte a sütőüzem működésének felfüggesztését. A hatósági eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

A sütőüzem csak a hiányosságok felszámolása és az újabb hatósági ellenőrzés után folytathatja a tevékenységét. A pékség adatai elérhetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán. 

GYOMORFORGATÓ HŰTŐKET TALÁLT A NÉBIH TISZA MENTI ÉTTERMEKBEN ÉS HALSÜTÖDÉKBEN >>> 
DURVA! FAGYÁLLÓ FOLYADÉK A PENÉSZES HŰTŐBEN: A BULINEGYEDBEN RAZZIÁZOTT A NÉBIH >>> 
BEZÁRTA A NAGYI PALACSINTÁZÓJÁT A NÉBIH >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss