Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budai kifli

MME MME
1 4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • kis só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió
  • fahéj
  • 1 citrom
  • cukor
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforázzuk. Ne legyen túl lágy a dió.

A tésztához a lisztben a margarint elmorzsoljuk, pici sót teszünk bele. Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk
a liszthez. A maradék tejet felhasználva tésztát gyúrunk.

Kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. Diós töltelékkel megtöltjük, és átlóban feltekerjük, kifli formájúra igazítjuk. Tojássárgával megkenjük, és meleg sütőben sütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss