Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Budai diós és mákos kifli

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • kis só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg darált mák
  • fahéj
  • 1 citrom
  • cukor
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a darált diót és a darált mákot külön-külön a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió.

A tésztához a lisztben a margarint elmorzsoljuk, pici sót teszünk bele. Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A maradék tejet felhasználva tésztát gyúrunk.

Kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. Diós és mákos töltelékkel megtöltjük, és átlóban feltekerjük, kifli formájúra igazítjuk.

Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.

Megjegyzés

A tésztát nem kell keleszteni, egyszerre dolgozhatunk vele. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss